Het is eindelijk zo ver! Je kunt jouw exemplaar van Ontdek & Benut vanaf vandaag bestellen! We hebben er keihard aan gewerkt en zijn benieuwd wat jij vindt. Meer weten over het boek? Lees dan verder!

Het herkennen en erkennen van talenten en competenties leidt tot inzicht. Weten wat je sterke en zwakke punten zijn zorgt voor een ontwikkeling bij jou en de organisatie. Dit boek ondersteunt je bij het zoeken van de ruimte en het vinden van de tools die jouw werk betekenisvol maken.

Het handboek Ontdek & Benut gaat over het ontwikkelen van je competenties en talenten. Wat houdt dit precies in?

Een talent is een natuurlijk vermogen om iets goed te kunnen. Je hebt er aanleg voor. Competent zijn betekent dat je geschikt bent voor iets. Je hebt de juiste kennis en vaardigheden om een taak goed te volbrengen. Waarbij talent sprake is van een natuurlijke begaafdheid, zijn competenties juist leerbaar door het opdoen van kennis en ervaringen.

Stap uit je comfortzone!

Je opereert het liefst vanuit je comfortzone, vanuit gedrag dat je makkelijk afgaat en dat je succes heeft gebracht. Maar soms heb je een ambitie die je waar wilt maken. Of dwingt de omgeving je om anders te denken en te handelen. Je zult uit je comfortzone moeten stappen om je talent of competentie op een andere wijze in te zetten. Doe je dat niet, dan word je (gebrek aan) kwaliteit je valkuil. De coachingtips die we in het boek bieden, vallen in twee delen uiteen:


1. Het versterken van een competentie


Bedoeld voor mensen die een competentie in mindere mate bezitten, maar wel willen ontwikkelen. De tips zijn gericht op het toepassen in de praktijk: “Ik vind dit moeilijk, maar ik wil het vaker doen”.

2. Het effectiever inzetten van een competentie 


Bedoeld voor mensen waarbij de competentie hun talent is, maar zich niet altijd even succesvol voelen. De tips zijn gericht op het vergroten van effectiviteit: “Ik doe dit al wel, maar bereik niet altijd het gewenste resultaat”.


Coachingtips voor in de praktijk

Dit boek is geen oproep om te doen wat je leuk vindt, maar om het werk beter aan te laten sluiten op je behoeften en kwaliteiten. Dat draagt overigens wel bij aan jouw werkplezier. Een manier om dat te doen is zelfonderzoek. Het handboek Ontdek & Benut is geschreven om erbij te pakken op het moment dat je aan je eigen ontwikkeling of die van anderen wilt werken. Met maar liefst 202 coachingtips geeft het je inzichten over wat je kunt doen om talenten en competenties meer of beter in te zetten.


Ga naar voor meer informatie of om te bestellen naar de website van Ontdek & Benut.