Fons heeft in goede tijden een imperium opgebouwd. Inmiddels zijn de hoogtijdagen voorbij en doet Fons er alles aan om het proces van groei en verval goed te hanteren in zijn organisatie. Maar begrijpt het personeel dit ook? Lees hier de mailavonturen van Fons en zijn medewerkers.

Van: Fons de Founder

Aan: Hannie Spruit

Betreft: Van manager naar inspirator

Beste Hannie,

Je weet dat ik niet zo van verandering houd en dan is het goed wanneer iemand je uit je comfort zone trekt. Thea heeft me zover gekregen…. Ik heb dit weekend een innerlijke reis gemaakt. Heerlijk om even contact te maken met je zuivere wijsheid! De Ayahuasca ceremonie heeft mij geholpen de kern van mijn probleem bloot te leggen. Onze managers zijn managers, maar zouden inspirators moeten zijn!

Ik stel voor dat managers vanaf vandaag de taak hebben iedereen te helpen bij inzicht in zijn of haar spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken. Wil jij dit in gang zetten?

Wijze groet, Fons

Van: Hannie Spruit

Aan: Fons de Founder

Betreft: Van manager naar inspirator

Beste Fons,

It’s never too late to see the light! Free the people, I like!

Fons, ik ben echt heel blij dat je dan toch eindelijk contact hebt gemaakt met je innerlijke kind. We hebben immers allemaal een klein kind in ons dat liefde en acceptatie nodig heeft. En dat uitgerekend een macho als jij je realiseert dat er een kleine jongen in je zit die warmte en genegenheid nodig heeft en dat kwetsbaar mag zijn; daar had ik nooit op durven hopen Fons.

Hoe lang roep ik al niet dat we veel meer moeten doen met mental coaching en zelfontplooiing? Hoe zie je het precies voor je Fons? Ayahuasca ligt toch een beetje gevoelig. Wat dacht je van een Psilohuasca of Magic Truffel ceremonie of een Kambo behandeling? Als werkgever moeten we onze managers wel een veilige setting kunnen bieden.

Spirituele groet, Hannie

Van: Fons de Founder

Aan: Hannie Spruit

Betreft: Van manager naar inspirator

Beste Hannie,

Nou, nou, jij loopt wel erg hard van stapel. Kunnen we niet beginnen met een instructie aan onze managers? Change wordt pas echt change als je begint met vertellen wat je nu eigenlijk precies verwacht. En dan zou ik eerder beginnen met transformerend ademwerk dan met – with all do respect – psychedelische drugs. Nee, volgens mij moeten we eerst managers uitleggen dat ze verantwoordelijk zijn voor spirituele groei van hun medewerkers. Dat ze iedereen kunnen helpen met emotionele en fysieke heling, waardoor ze weer van het leven kunnen genieten. Achterliggende gedachte is dat ze de problemen op het werk pas kunnen aanpakken als ze thuis en in hun hoofd op orde hebben.

Ik stel voor dat managers vanaf vandaag de taak hebben iedereen te helpen bij inzicht in zijn of haar spirituele groei. Maak jij een instructie?

Groet, Fons

Van: Hannie Spruit

Aan: Fons de Founder

Betreft: Van manager naar inspirator

Beste Fons,

Ik begrijp het. Niet te hard van stapel lopen. Ik zal Henk vragen hoe we die instructie het beste kunnen optuigen. Ook lijkt het zinvol dat ik mijn HR collega’s ga betrekken voor de doorvertaling naar de Beoordelings- en Ontwikkelcyclus. Lijkt me namelijk niet goed om e.e.a. vrijblijvend te maken en qua target stelling voor volgend jaar is er nog ruimte zaken toe te voegen.

Misschien ook een leuke slogan bedenken? Zoiets als ‘van Manager naar Inspirator’? Hangen we wat van die kekke posters op. Leg ik ook aan Henk voor, die heeft altijd van die creatieve ingevingen. Ik word er nu al blij van.

Enthousiaste groet, Hannie